Een recept met gestoofde peren, saffraan en kardemom

Een toetje na een warme maaltijd is altijd lekker. Je kunt natuurlijk een standaard toetje uit de koeling halen bij de lokale supermarkt, maar wat is leuker dan je eigen toetje maken?Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • ½ eetlepel kardemompeultjes;
  • 2 cups rosé wijn;
  • 3 á 4 cups suiker;
  • Snufje zout;
  • 1½ eetlepel citroensap;
  • ¼ theelepel saffraandraadjes;
  • 4 geschilde, stevige peren met steel.

Bereidingswijze

Je kunt dit recept ontzettend gemakkelijk maken. Met behulp van het onderstaande stappenplan maak jij je heerlijke toetje binnen circa een uurtje.

Schil de peren, maar laat de steel aan de bovenkant zitten. De kardemompeultjes kun je kneuzen. Gebruik een deegroller om de peultjes te rollen. Als je dat niet in huis hebt, kun je hiervoor ook een glas gebruiken. Met de bodem van het glas kun je de peultjes fijn drukken. Zorg er wel voor dat de pitjes erin blijven zitten.

Pak een pan met een relatief dikke bodem. Schenk als eerste de rosé wijn en een scheutje citroensap in de pan. Vervolgens kun je de kardemompeultjes, saffraan en suiker toevoegen. Verwarm het geheel, totdat je ziet dat het suiker volledig is opgelost. Als de suiker is opgelost, kun je de peren aan de pan toevoegen. Het is belangrijk dat peren volledig ‘koppie onder’ gaan. Als er niet voldoende wijn in zit, kun je eventueel nog wat water toevoegen aan de pan. Op die manier kunnen de peren dan vooralsnog geheel onderdompelen.

Plaats de deksel op de pan en laat de peren circa een half uurtje koken op laag vuur. Met enige regelmaat kun je de peren omdraaien, zodat de peren echt zacht worden in plaats van papperig. Op het moment dat de peren gaar zijn, kun je deze uit de pan halen. Leg deze op een bord en houd deze voorlopig apart.

De pan kun je gewoon aanlaten op het vuur. Echter kun je het vuur nu verhogen en de stroop laten inkoken. Door het circa vijftien tot twintig minuten te laten koken, hou je nog een kopje stroop over. Het kan vrij dik zijn, als je eerder geen water hebt toegevoegd aan de pan. Eventueel kun je daarom vooralsnog wat water toevoegen. Nadien kun je de peren serveren met de warme stroopsaus! Eet smakelijk.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort maken? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden familie.