Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat we te ‘schoon’ eten. We zouden daardoor voedselintoleranties en andere gevoeligheden ontwikkelen. Voordat we een stukje fruit eten wassen we dit immers af. Toch wassen we een avocado nooit af. Immers schillen wij die toch? Dus waarom zou je dit dan wassen? Toch is het verstandig om dit juist wel te doen. Zo concludeert het FDA (Food & Drug Administration).Advies

Het advies is natuurlijk een beetje gek: waarom zou je iets wassen als je toch alleen maar het groene vruchtvlees in de vrucht opeet? Niemand eet een avocado met schil en al op. Toch adviseert de FDA om de vrucht eerst te wassen.

Bacteriën

In anderhalf jaar tijd heeft de FDA allerlei onderzoeken verricht op de schil van een avocado. Er werd onder andere listeria en salmonella op gevonden. De FDA verzamelde maar liefst 1.615 verschillende monsters. De bacterie werd op 18 procent van de avocado’s teruggevonden. Als je een avocado schilt kun je vooralsnog bacteriën binnenkrijgen. Dat heeft ermee te maken dat je eerst door de schil heen snijdt. Vervolgens komt datzelfde mesje in het vruchtvlees. De bacteriën kunnen zodoende vooralsnog op de vrucht komen.

Kans

Als je listeria of salmonella binnenkrijgt kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Gelukkig is de kans niet erg groot dat dit daadwerkelijk gebeurt. Volgens de FDA bevat slechts 0,24 procent van de avocado’s listeria of salmonella. Dat is maar een kleine kans, maar je wilt natuurlijk niet dat jij een geïnfecteerde avocado hebt. Gewoon maar wassen dus!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.