Wil je het beste van twee werelden met elkaar combineren, namelijk pasta en pizza? Dan moet je deze heerlijke ovenschotel echt eens proberen. Je kunt deze ovenschotel gemakkelijk bereiden en bovendien heb je slechts vijf ingrediënten nodig. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze van dit recept.Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram van je favoriete pasta (penne, vlinders of rotini);
  • 900 milliliter marinarasaus;
  • 2 theelepels gedroogde oregano;
  • 100 gram pepperoni plakjes;
  • 200 gram geraspte mozzarella;
  • Een scheutje olijfolie.

Bereidingswijze pasta-ovenschotel

Je kunt deze pasta-ovenschotel ontzettend gemakkelijk bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg ervoor dat je de oven voorverwarmd op 200 graden Celsius. Pak er een grote ovenschaal bij en vet deze in met een scheutje olijfolie.

Je kunt nu een pan op middelhoog vuur zetten met kokend water. Kook hier de pasta in, maar kook dit twee minuten minder lang dan staat aangegeven op de verpakking. Staat er bijvoorbeeld acht minuten kooktijd? Zorg ervoor dat je de pasta dan slechts zes minuten kookt. Voeg de pasta toe aan een vergiet en laat het goed uitlekken. Je kunt de pasta nu toevoegen aan een grote kom. Meng de pasta samen met de helft van de marinarasaus. Ook kun je circa 2/3de van de pepperoni-plakjes en de oregano toevoegen.

De helft van de pasta kun je toevoegen aan de ovenschotel. Maak er een egale laag van. Strooi de helft van de mozzarella over de pasta. Voeg nu de andere helft van de pasta toe aan de ovenschotel en maak hier wederom een egale laag van. Je kunt het nu afwerken met een heerlijke topping: voeg de resterende mozzarella en pepperoni-plakjes toe.

Je kunt de ovenschotel nu 20 tot 25 minuten in de oven plaatsen. De mozarella dient lichtbruin van kleur te zijn. Hierna kun je het lekker consumeren met een stokbroodje. Heb je nog wat over van het gerecht en wil je dit graag bewaren? In een afgesloten bak in de koelkast blijft het nog zo’n drie dagen goed.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.