Krassen op je auto

Krassen op je auto kunnen ontzettend snel ontstaan. De ene autobezitter zal het niet zo snel erg vinden, maar de andere wil het graag zo snel mogelijk verwijderen. Beschadiging op de lak van je auto is natuurlijk nooit leuk, maar het kan maar zo zijn dat het snel op je autodeuren zit. De smalle parkeerplekken zijn vaak een boosdoener. Ook spelende kinderen kunnen per abuis zorgen voor krassen op de auto. Ook de winkelwagentjes zorgen er maar al te vaak voor dat er krassen ontstaan op een auto. Dan hebben we het nog niet eens over vandalen gehad. Wat er ook aan de hand is: je wilt die krassen natuurlijk gewoon verwijderen.Hoe kan ik de krassen verwijderen?

Er zijn verscheidene manieren die je kunt toepassen. Het ligt eraan wat voor type kras het is. Is het bijvoorbeeld een grote of een diepe kras? Of is slechts een klein krasje? Je kunt vaak met je nagel wel voelen hoe diep een kras is. De autolak bestaat namelijk uit verschillende lagen. Als het slechts een klein krasje betreft, kun je dit zelf relatief eenvoudig repareren. Je kunt daarvoor een blanke lak en krasverwijderaar gebruiken. Gebruik als eerste de krasverwijderaar om de grove plekken te verwijderen. Vervolgens kun je wat blanke lak spuiten op de plek. Op die manier kun je krassen al snel verwijderen en schittert je auto weer.

Grove en diepe kras verwijderen

Heb je echter een grovere kras die dieper zit? Dan is de lak hoogstwaarschijnlijk ook beschadigd. Je kunt dat zien aan de kleur van de kras. Als deze wit is, kun je zien dat de lak verdwenen is. Dan wordt het al lastiger om dit zelf te repareren. Je zult dan immers de kleur van de lak van je auto moeten hebben.

Je kunt zulke flinke beschadigingen wel een beetje kunnen wegwerken met blanke lak, maar het blijft vaak nog wel zichtbaar. Als het echt een flinke beschadiging is, is het ook raadzaam om een garage op te zoeken. Je kunt het natuurlijk eerst zelf proberen met de blanke lak.

Vind jij dit ook een handig blogartikel? Deel dit artikel dan op social media met vrienden en familie.