De meeste mensen zullen paracetamol alleen gebruiken als zij ergens last van hebben. Als je hoofdpijn hebt, neem je immers een paracetamol.Toch is een paracetamol ook inzetbaar voor andere toepassingen in huis. Zo kun je er zelfs vlekken mee uit je kleding halen!

Hieronder lees je over vier manieren hoe jij paracetamol alternatief kunt inzetten.

Vlekken uit kleding halen

Zweetplekken uit kleding halen is vaak een lastige taak. Het probleem is echter gemakkelijk opgelost als je een aantal paracetamolpillen in huis hebt. Maak een pasta van twee pillen en zorg voor een klein bodempje. Smeer de paracetamolpasta vervolgens uit over de (zweet)plekken in je kleding en stop je kleding vervolgens in de wasmachine. Je kunt het wassen op het programma, waar je je kleding anders ook op wast.

Tuinplanten

Het middel voorkomt schimmel en ethyleen bij tuinplanten. Deze schimmels zorgen ervoor dat de tuinplanten minder goed groeien of zelfs afsterven. Je kunt een aantal pillen gemakkelijk kapot stampen en vervolgens vermengen met water. Het mengsel kun je vervolgens toevoegen met behulp van een plantspuit.

Huidverzorging

Paracetamol heeft bepaalde bestandsdelen die goed zijn voor je huid. Het gaat onder andere acne en psoriasis tegen. Verkruimel vijf paracetamolpillen in een half lauw glas water. Roer het geheel goed, totdat de pillen volledig zijn opgelost. Breng het vervolgens aan op de geïrriteerde huid.

Haarverzorging

Paracetamol bevat zuren die uitermate goed werken tegen roos. Verkruimel drie pillen en meng dit met shampoo. Breng het vervolgens direct aan op je hoofdhuid.

Zo blijkt maar weer: paracetamol is ontzettend veelzijdig en kan voor veel andere toepassingen worden ingezet!

Kende jij deze tips al? Deel dit bericht met vrienden en familie op social media en stel hen ook op de hoogte van deze handige tips.