Moet je je nieuwe kleding wassen?

Veel mensen dragen hun nieuwe kleding, zonder het te wassen. Op zich klinkt dat natuurlijk ook wel logisch: het is immers helemaal nieuw. Het is nog nooit gedragen en het is smetteloos. De kleuren zijn nog prachtig mooi helder, dus wat weerhoudt je om het nu niet te dragen? Toch blijken er meer bacteriën op te zitten dan je denkt. Dat bleek uit een onderzoek van de Universiteit van New York.Om deze reden moet je je kleding wel wassen

Dr. Philip Tierno is werkzaam op de Universiteit van New York. Regelmatig voert hij samen met zijn studenten onderzoeken uit. Ditmaal heeft het team onderzocht of er ook bacteriën aanwezig zijn op nieuwe kleding. Het resultaat van het onderzoek was schokkend, want er zaten namelijk ontzettend veel sporen op. Zo bleek uit het onderzoek dat er onder andere sporen van poep en huidschimmel op zaten. Daaruit blijkt dus dat nieuwe kleding helemaal niet zo schoon is.

Hoe komen deze bacteriën op de kleding?

Je vraagt je nu vast af: hoe kan het nu zijn dat er zoveel viezigheid op die kleding zit? De reden is erg simpel. Als je kleding in de winkel koopt, is de kans groot dat iemand anders het kledingstuk ook al heeft gepast. Dat kan ervoor zorgen dat er bacteriën op de kleding zijn gekomen. Om die reden is het dan ook belangrijk om je kleding te wassen als je het gekocht hebt. Pas het even kort in de winkel, koop het en stop het thuis vervolgens direct in de was. Daarmee voorkom je dat jij je nieuw vieze kleding draagt.

Ken jij ook iemand die zijn kleding altijd direct draagt na het kopen? Deel deze tip dan met hem of haar op social media!