Regelmatig komen we handige lifehacks tegen waarvan je misschien denkt: waarom zijn wij hier niet eerder opgekomen? Dat geldt ook voor deze bijzondere lifehack. Je kunt namelijk twee vorken in een tomaat steken. Je denkt nu misschien bij jezelf: wat is hier zo bijzonder aan? Het kan je veel tijd besparen in de keuken. We vertellen je er graag meer over in dit artikel.Twee vorken in een tomaat: hoe zit dat precies?

Misschien vond je de inleiding een beetje vreemd. Twee vorken in een tomaat: wat heeft dit nu voor nut? We beloven het je, we zullen het je nu uitleggen. In een video van 5-Minute Crafts kwamen wij deze handige hack tegen. Steek twee vorken in de lengte van de tomaat zodat de vorken elkaar met een tand overlappen. Je kan deze twee tomaten nu op een snijplank leggen. Leg de tomaat vervolgens op een snijplank. Met behulp van een mes snij je tussen de tanden van de vork door. Op die manier kan je je tomaat gemakkelijk en snel in gelijke plakken snijden. Perfect gesneden dus!

Hieronder volgt een handige video met onder andere de bovenstaande lifehack. Het filmpje duurt circa 10 minuutjes, maar zit boordevol handige informatie:

Tomaatsoorten

Iedere tomaatsoort is geschikt voor een bepaald gerecht. Aangezien we het nu toch al over tomaten hebben is het handig om hier nog rekening mee te houden. Voor welk gerecht kan je welke tomaat gebruiken?

Doorsnee tomaten

De doorsnee tomaten kennen we allemaal. Deze soort is namelijk het goedkoopste en wordt mede daarom ook het meest verkocht in de supermarkt. Deze tomaten smaken vooral goed in soepen en stoofpotten. Overigens zijn deze tomaten sowieso allrounders, want je kunt de doorsnee tomaten namelijk ook gebruiken in talloze salades.

Romatomaten

Romatomaten zijn geroemd in Italië vanwege de stevige structuur. Ook kan je genieten van een volle smaak. Deze tomaten zijn te herkennen aan de langwerpige vorm en doen het goed in een dikke en smaakvolle saus. Daarmee is deze variant dus erg geschikt voor pastasauzen of rijstsalades.

Trostomaten

Deze tomaten zijn roder van kleur dan de andere tomaten uit dit lijstje. Daarmee zijn deze tomaten ook erg geschikt voor een frisse salade. Ook zijn trostomaten lekker op een vers broodje.

Vleestomaten

Deze tomaten zijn een flink stuk groter dan een doorsnee tomaat. De naam verklapt al dat vleestomaten vleziger zijn dan de andere varianten. De structuur van deze tomaat is daarom meer geschikt voor warme gerechten, waaronder soepen, sauzen of voor in de risotto.

Cherrytomaten

Cherrytomaten zijn erg populair. Je kunt deze variant snacken als tussendoortje, maar je kunt het ook samen met kaas eten. Ook kan je de cherrytomaten verwerken op een pizza of in een pasta. Cherrytomaten kan je bovendien toevoegen aan een frisse salade als je graag een zoete twist wilt. Lekker!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.