De winters worden tegenwoordig steeds strenger. Sommige mensen houden van de kou, anderen zoeken het liefst de zon op in de winter. Of je nou van de winter houdt of niet, er zitten een aantal nadelen aan de winter. 1 ervan is dat de autodeuren kunnen vastvriezen. Gelukkig zijn er een paar trucs om dit te voorkomen, of om de deur toch open te krijgen zonder de auto te beschadigen.Gebruik babyolie

Een goede manier om te voorkomen dat de deuren dichtvriezen, is het insmeren van de rubbers bij de kofferbak en de deuren met babyolie. Dit is de beste soort olie om hiervoor te gebruiken. Bij winters weer, kunnen de rubbers van de auto bevriezen. Hierdoor kunnen de deuren en de kofferbak niet meer open. Door deze rubbers in te smeren, voorkom je dichtgevroren deuren.

Het is ook mogelijk om WD40 olie te gebruiken. Deze olie wordt vooral gebruikt om kettingen van fietsen te smeren. Omdat deze olie nooit bevriest, voorkom je dichtgevroren deuren en kofferbak.

Is de deur toch vastgevroren?

Is desondanks de deur of kofferbak toch dichtgevroren? Meestal zit het ijs maar op een paar plekken en niet rond de hele deur. Daarnaast is het laagje ijs vaak niet erg dik. Door langzaam en zacht op de rubbers rondom het portier of de kofferbak te drukken, zal het ijs breken. Na een tijdje zal de deur weer open kunnen. Het is belangrijk om de rubbers daarna in te smeren om ze soepel te houden. Anders is de kans groot dat de rubbers nogmaals dichtvriezen of dat de rubbers kapot gaan.

Omdat veel mensen haast hebben om bijvoorbeeld op hun werk te komen, wordt er vaak heet water over bevroren rubbers gegooid. Dit is geen goed idee. Allereerst omdat erg heet water een slechte invloed kan hebben op de lak van de auto. Daarnaast zal het warme water weer afkoelen. Hierdoor zit er veel water in de rubbers, waardoor de kans erg groot is dat ze weer zullen bevriezen. Het lost het probleem dus niet op.

Zorg er dus voor dat je goed voorbereid bent op vriesweer, door de rubbers van de auto goed in te smeren.