Het is altijd fijn als het weer iets warmer wordt in Nederland. Echter vinden vliegen dit ook fijn en dat is natuurlijk wel een nadeel. Deze irritante beestjes zijn overal te vinden en helaas komen deze vliegen ook snel je huis binnen. Waarom komen deze vliegen ineens met grote getalen? Simpel: per 10 graden dat het warmer wordt, groeien ongewervelden anderhalf keer zo snel. Iedere vlieg heeft bovendien 200 nakomelingen, dus met een flinke warmte kan het een plaag worden.

Vliegen voorkomen

In principe doen vliegen natuurlijk niemand kwaad, maar helaas zijn de beestjes wel behoorlijk irritant. Als je lekker aan het eten bent is het natuurlijk niet fijn als een vlieg op jouw bord komt te zitten. Het is immers niet hygiënisch. Vliegen dragen namelijk veel (poep)bacteriën bij zich. Ook dragen de beestjes allerlei ziektes met zich mee. Je wilt daarom maar voorkomen dat ze bij jou in de buurt komen. Gelukkig kan je dit al zoveel mogelijk voorkomen door simpelweg een goed sluitende vuilnisbak te gebruiken. Ook is het belangrijk dat je de zak regelmatig vervangt.

Laat geen lege limonadeflessen, wijnflessen of vruchtensappenpakken op tafel staan. Dit trekt de vliegen namelijk aan. Ook is het belangrijk dat je de afwas direct in de vaatwasser stopt. Schraap kruimels en restjes etenswaren na het eten direct in de prullenbak.

Vliegen bestrijden

Ondanks de bovenstaande tips is het nooit helemaal uit te sluiten dat vliegen blijven komen. Gelukkig kan je een aantal tips opvolgen. Vliegen hebben namelijk een behoorlijke hekel aan de geur van knoflook. Als je vliegen op afstand wilt houden kan je daarom een afkooksel van knoflook maken. Kook verse en sappige knoflook in water om zodoende oplosbare onderdelen los te weken. Zeef de bouillon en zet het eindresultaat in een kommetje bij het raam. Je kunt ook een aantal kruidnagels in een door de helft gesneden sinaasappel steken. Ook daar houden vliegen niet van. Leg er een aantal op plekken in huis waar vliegen binnen kunnen komen.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.