Iedere dag hebben we onze smartphone in de handen. Gemiddeld raken we onze telefoon maar liefst 2.600 keer per dag aan. Je kijkt niet alleen op WhatsApp, maar ook scroll je door social media heen. Ook zijn er nog talloze andere apps waar je je tijd aan kunt besteden (of verspillen!). Voordat je het weet ben je ook weer een half uurtje verder. Je kunt dus zo af en toe wel wat rust gebruiken. Daarom kun je je telefoon uitzetten voor een kwartiertje. Dat zorgt voor een betere mentale stabiliteit.Telefoonverslaving

Uit onderzoek van de Britse Psychological Society blijkt dat we onze telefoons maar liefst 2.600 keer per dag aanraken. Dat omvat dan ook echt alles: het verplaatsen van je telefoon, je telefoon aan de lader leggen en het bekijken van de berichtjes. Daarmee vul je je dag voor 2,5 uur met je smartphone. Dat is natuurlijk bijzonder lang en daarom kan het lonen om je telefoon eens een kwartiertje uit te zetten.

Gevoelens

Uit het onderzoek is gebleken dat een kwartiertje zonder telefoon helpt om positieve en negatieve gevoelens in toom te houden. Je hebt daardoor minder last van stress, maar je hebt ook minder opgewekte gevoelens. Dit onderzoek werd uitgevoerd door de Rochester University. Vrijwilligers die meededen aan het onderzoek moesten een kwartier in een ruimte blijven waar geen digitale apparaten in stonden. Na een kwartiertje werden de emoties minder. Dat effect hield ook een tijdje aan.

Ga jij je smartphone nu ook 15 minuten per dag helemaal uitzetten? Deel dit artikel dan op social media met vrienden en familie en start de discussie!