Maak je met enige regelmaat gebruik van de waterkoker? Dan krijg je op den duur te maken met kalkschilfers onderin je waterkoker. Dat is natuurlijk wel erg vervelend als je water kookt voor thee of wanneer je water kookt voor wanneer je eten wilt koken. Je zult de witte kalkschilfers dan moeten ontwijken en bepaald praktisch is dat niet. Gelukkig bestaan er diverse tips hoe je de waterkoker schoon kunt krijgen. Hiervoor kan je eventueel natuurlijk chemische schoonmaakmiddelen gebruiken. Wil je dit echter liever op een eenvoudige en natuurlijke manier doen? Dan kan je ook gebruikmaken van citroenschijven.Je hebt hier alleen maar een aantal citroenschijven en een verkalkte waterkoker voor nodig. Het werkt allemaal erg eenvoudig.

Kalkaanslag

In waterkokers ontstaan op den duur witte kalkresten. Dit komt door de afzetting van kalksteen. Deze kleine witte resten zijn gelukkig niet schadelijk voor je gezondheid. Magnesium en calcium in het drinkwater bevatten beide gezonde mineralen die wij als mensen nodig hebben. Er mag dus best een beetje van het goedje in het drinkwater zitten. De reden dat er überhaupt een filter zit op de waterkoker is voornamelijk dat er dan geen stukjes in de koffie of thee terechtkomen.

Wil je je water liever altijd in een goede staat behouden, dus zonder deze kalkresten? Dan is het raadzaam om je waterkoker met enige regelmaat te ontkalken. Daarvoor kan je dus schijfjes citroen gebruiken. Hoe werkt dit nu precies?

Citroenschijven

In de onderstaande video wordt getoond wat enkele citroenschijven kunnen doen. Het werkt ook erg simpel: snijd twee citroenen in schijven of partjes en leg dit vervolgens in de waterkoker. Vul de waterkoker voor de helft met water en zet het apparaat vervolgens aan. Giet, nadat het water is gekookt, het water eruit. Laat de citroenschijven er echter wel inzitten. Vul de waterkoker opnieuw met water en laat het water nogmaals koken. De waterkoker zal er na twee beurten alweer schoon uitzien. Is dat nog niet het geval? Herhaal het proces dan gerust totdat je resultaat ziet.

Bekijk hieronder de video. Dit filmpje duurt iets langer dan 4,5 minuut:

Vind jij dit ook een handige huishoudelijke tip? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.