Heb je met enige regelmaat een dipje tijdens het werk? Dan grijp je normaalgesproken vast en zeker naar de koffie. Veel koffie kan echter resulteren in slapeloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn en je ergert je sneller aan dingen. Zorg er daarom voor dat je niet te veel koffie drinkt en kies voor deze voedingsmiddelen!Belegen kaas

Je kunt de dag beginnen met een broodje met belegen kaas. Dat zorgt voor voldoende energie in de ochtenduren. In belegen kaas zit namelijk het aminozuur tyramine. Dat heeft een oppeppend effect op de hersenen.

Bananen

Niet voor niets zei oma vroeger dat je een banaan moest eten als je zenuwachtig was. Bananen geven je namelijk de nodige energie, waardoor je beter kunt presteren als je je taken moet uitvoeren. Ben je niet zo dol op bananen? Dan zijn peren een geweldig alternatief.

Pure chocolade

Pure chocolade zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren. Het effect ontstaat door cacao: hoe donkerder de chocolade, hoe beter dat is. Pure chocolade zorgt daarmee voor de meest oppeppende werking van alle chocolades.

Zalm

Zalm zit boordevol omega 3-vetzuren. Dat stofje kan ons lichaam omzetten naar energie. Een stukje zalm kan je dus door je middagdip heen halen.

Sojabonen

Sojabonen bevatten eveneens omega 3-vetzuren. Bovendien bevatten deze sojaboontjes ook veel ijzer. Daarmee biedt dit een goede energieboost en zorgt dit voor een betere concentratie.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.