Iedereen pakt weleens een schone handdoek uit de kast, die toch nog wel een beetje zuur ruikt. Het is dan net alsof je pak melk openmaakt dat al over datum is! Dat is natuurlijk vervelend: vooral als je net een lekkere douche hebt gehad. Toch is dat ook weer vreemd. Het komt immers toch net uit de wasmachine?Handdoeken die niet snel genoeg drogen of opgeborgen worden als ze nog nat zijn, kunnen onfris gaan ruiken.

Nare geuren

Het is natuurlijk bijzonder vervelend als je handdoeken gebruikt die niet fris ruiken. Als je je daarmee afdroogt, kun je zo goed opnieuw onder de douche stappen. Als de was net iets te lang in de trommel is gebleven, kan dat ervoor zorgen voor nare geuren. Voorkomen is beter dan genezen, dus laat de handdoeken goed drogen en laat deze ook zeker niet al te lang in de wasmachine liggen als de wasbeurt klaar is. Ook kan er wasmiddel of wasverzachter achterblijven in de wasmachine. Dat kan eveneens zorgen voor nare geuren.

Azijn

Ruik je nare geurtjes? Zorg er dan voor dat je een kopje witte azijn toevoegt tijdens de wasbeurt. Voeg de azijn bij voorkeur in het bakje waar je ook je wasverzachter instopt. De azijn zal ervoor zorgen dat de nare geurtjes verdwijnen. Je handdoeken zijn dan ook nog eens zachter dan ooit tevoren!

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.