Je hoeft maar aan een koekje te denken en je hebt er alweer een pond bij. Sommige mensen lijken echter nooit dik te worden. Je vriendin kan prima nog een tweede koekje erbij nemen, maar toch blijft zij altijd slank. Hoe kan dat toch?Veel dames zijn altijd in strijd met de kilo’s. Toch zie je soms iemand anders wel lekkere dingen eten. Voedingsconsulente Mieke Kosters onthult in tijdschrift Margriet hoe dunne mensen dat doen. Je kunt simpelweg het eetgedrag van je vriendin overnemen, want dit zijn de vijf geheimen van slank blijven:

Dieetdenken? Niet doen!

Dieetdenken is geen aanrader. Wil jij wel iets eten, maar vind je dat dit niet past in jouw dieet? Dan ben je een dieetdenker. Het is belangrijk dat je uit dit patroon stapt. Je bent de baas over je eigen eetpatroon en bij elk zwak moment ben je zelf de baas. Jij bent de baas over jouw eetgedrag.

Eet waar je echt zin in hebt

Heb je helemaal geen zin in een koekje als die wordt aangeboden? Dan kun je deze best wel overslaan. Eet alleen iets als je het echt lekker vindt. Op die manier ontwikkel je namelijk een basiseetpatroon. Je hoeft op die manier niets meer te ontzeggen, maar eet natuurlijk wel met mate.

Eet niet uit emotie

Ben jij een emotie-eter? Dan doe je helaas iets verkeerd. Mensen die geëmotioneerd zijn eten niet meer, terwijl zij wel eten wanneer zij emoties onderdrukken. Luister daarom naar jezelf en zorg goed voor jezelf. Als je je emoties weet te onderdrukken zal je dat ook merken aan jouw eetgedrag.

Doe niet moeilijk over trek

Iedereen heeft het weleens lastig als er lekker eten voorbijkomt. Toch is het belangrijk om jezelf af te vragen: is dit het waard? Nadien heb je een slecht gevoel als je het lekkere eten hebt gegeten. Was het eten dit waard? Probeer dat jezelf af te vragen als je lekker eten voorgeschoteld krijgt.

Eten tot je vol zit

Eet jij zoveel dat je nadien nog flink moet uitbuiken? Dan heb je te veel gegeten. Mensen die altijd slank blijven eten niet meer als zij vol zijn. Het kan in het begin lastig zijn om dit punt te herkennen. Een andere belangrijke tip is dat je langzaam eet en met kleine hapjes. Neem ook een moment de tijd om goed te eten. Het is dus raadzaam om te eten aan tafel en niet voor de televisie. Als je hier bewust mee bezig bent zal je merken dat je trek sneller gestild is.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.