Sommige mensen poetsen elektrisch, terwijl anderen nog handmatig tandenpoetsen. We hebben in ieder geval iets met elkaar gemeen: doorgaans poetsen we onze tanden tweemaal per dag. Iedere ochtend en avond staan we braaf voor de spiegel en poetsen wij ons gebit twee minuten. Flossen en spoelen met mondwater en we zijn weer helemaal klaar voor vandaag. Hier kan toch helemaal niets foutgaan? Of kan dit toch wel?Horizontaal of verticaal poetsen?

Je zou misschien denken dat er weinig fout kan gaan tijdens het tandenpoetsen. Toch is dat niet helemaal waar. We doen allemaal massaal iets fout tijdens het poetsen. Horizontaal poetsen is namelijk helemaal niet de manier hoe je het moet doen. Om je tanden echt schoon te krijgen moet je je tanden namelijk op een andere manier poetsen. Hou je tandenborstel verticaal met de haren naar beneden in een hoek van 45 graden. Etensresten en plak zou op die manier gemakkelijker te verwijderen zijn. Zo krijg je uiteindelijk het beste resultaat.

Voor het ontbijt

Je kunt je tanden ook beter poetsen voor het ontbijt dan na het ontbijt. Als je je tandenpoetst na het eten van suikerhoudende producten geef je je tanden onvoldoende de tijd om het glazuur te herstellen. Immers raakt dit beschadigd door wat jij eet. Als je er vervolgens met een borstel overheen gaat beschadig je het glazuur alleen nog maar weer verder. Poets je tanden daarom liever voor het ontbijt.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.