Gedurende de koudere maanden is het natuurlijk prettig als je een kaarsje kunt laten branden. Het zorgt voor sfeer en gezelligheid. Als je echter elke avond een kaarsje aansteekt ben je binnen no-time van je geld af. Het is immers niet goedkoop. Je kunt ook kiezen voor waxinelichtjes, stompkaarsen en dinerkaarsen, maar dat geeft toch niet hetzelfde sfeertje. Hoe kan je je mooie kaarsen nu langer laten branden? In dit artikel lees je daar meer over.Handige trucjes

Gelukkig zijn er een aantal handige trucjes waardoor je je kaarsen langer kunt laten branden. Ook ben je eindelijk van dat irritante geflakker af. De kaarsen gaan bijna een keer zo lang mee en dat scheelt weer in de portemonnee. Hoe werkt deze truc? In dit artikel lees je daar meer over.

De lont

Als je een stukje van de lont afknipt krijg je een mooiere en grotere vlam. Ook blijft de rand van de kaarshouder hierdoor schoon.

Kaarsvet

Als je de kaars voor de eerste keer wilt laten branden zal dat wat tijd kosten. Het beste is namelijk om de kaars pas uit te blazen wanneer de bovenste laag van het kaarsvet in zijn geheel is gesmolten. Doe je dit niet? Dan ontstaat er een kuil rondom de lont. De lont zal hier op den duur in verdwijnen. En dat is al voordat je kaars op is. Dat is natuurlijk wel erg zonde.

Zout water

Als je een kaars een nacht in zout water laat liggen zullen je kaarsen minder druipen. Je kunt het eens proberen.

Luchtstromen

Als je roetvlekken wilt voorkomen is het raadzaam om een kaars weg te houden van airco’s of ventilatoren. Ook kan je de kaarsen beter weghouden bij open ramen of kachels. De luchtstromen kunnen zorgen voor een wakkerende vlam. Dat zorgt weer voor de nodige donkere vlekken op kaarshouders en je muren in huis. Dat is natuurlijk iets dat je niet wilt zien.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.