Je eigen rits maken met behulp van deze tip

Als het allemaal goed werkt, is een rits juist heel erg functioneel. Het bestaat al enkele eeuwen en het is tot op de dag van vandaag nog steeds erg populair. Het was de Amerikaanse uitvinder Whitcomb Judson die de rits heeft uitgevonden. Velen zijn hem tot op de dag van vandaag nog steeds erg dankbaar.Kapotte rits?

Een kapotte rits is echter bijzonder irritant. Je kunt je jas of ander kledingstuk niet meer sluiten. Menig persoon kan er dan ook wel aardig chagrijnig van worden als het niet meer naar behoren werkt.

Kleermaken of zelf doen?

Je kunt natuurlijk naar de kleermaker gaan om hier je rits te laten repareren. Zij kunnen de rits van je jas tegen een, doorgaans, laag tarief wel weer repareren. Soms vervangen ze het ook gewoon. Echter is het niet altijd mogelijk om hierheen te gaan. Daarvoor kun je je rits ook gewoon zelf repareren binnen slechts enkele minuten tijd. Daarmee bespaar je ook nog enkele euro’s. Voor dit trucje heb je slechts een artikel nodig: een tang.

Hoe werkt het?

Het is moeilijk om uit te leggen hoe het precies werkt. Daarom kun je beter het onderstaande filmpje bekijken. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je je eigen rits kunt repareren. Je hoeft de deur dan niet meer uit om naar een kleermaker te gaan.

Bekijk hieronder direct de onderstaande video:

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.