Helaas regent het in Nederland met enige regelmaat. Niet iedereen wil natuurlijk met regenlaarzen lopen. Het ziet er niet bepaald mooi uit, maar je wilt natuurlijk ook niet met kletsnatte schoenen lopen. Gelukkig is er manier om je stoffen schoenen waterdicht te maken. Je hebt hier gelukkig ook geen stinkende sprays voor nodig.Hoe werkt het?

Voor deze truc heb je slechts twee dingentjes nodig. Waarschijnlijk heb je deze spullen al wel in huis: een föhn en een waxinelichtje. Haal het kleine kaarsje uit zijn omhulsel en wrijf dit vervolgens over je schoenen heen. Je zult merken dat er een klein laagje kaarsvet ontstaat. Zet de föhn nadien op een warme stand en föhn je schoen. Het kaarsvet zal daardoor gaan smelten en dit zorgt voor een waterafstotende laag op je schoenen. Zowel vuil als water zal er gemakkelijker vanaf glijden.

Schoenen moet wasbaar zijn

Het is belangrijk dat je dit trucje alleen toepast bij schoenen die je kunt wassen. Als je schoenen niet gewassen kunnen worden kun je het laagje niet meer van je schoenen verwijderen. Het laagje wordt na verloop van tijd namelijk minder mooi en dan kan het wel handig zijn als je je schoenen even kunt wassen. Na de wasbeurt kun je het trucje weer toepassen.

Bekijk ook de onderstaande video:

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.