Hoeslakens opvouwen is niet bepaald gemakkelijk. Het is altijd een flink gedoe om dit op een fatsoenlijke manier op te vouwen. Met behulp van dit handige trucje kun je je hoeslaken echter eenvoudig opvouwen. Dat scheelt weer flink wat werk.Tweepersoonsbed

Deze truc is allesbehalve lastig. In slechts enkele stappen kun je eenvoudig je hoeslakens perfect vouwen. Heb je een tweepersoonsbed? Dan is het vaak eenvoudiger als je deze truc met zijn tweetjes uitvoert. De ene persoon kan fungeren als de linkerhand en de andere persoon als de rechterhand.

Hoe werkt het?

Als je je hoeslaken zo goed mogelijk wilt vouwen is het belangrijk dat je je hoeslaken eerst binnenstebuiten draait. Dat maakt het vouwen al veel gemakkelijker. Steek nu je handen in de hoeken van de lange zijde en beweeg je handen naar elkaar toe. Trek het stof vervolgens strak en vouw de rechterhoek over de linkerhoek heen. Maak de randen nu vrij van de kreukels met je rechterhand. Als je je hoeslaken straktrekt, zullen de kreukels al voor een groot gedeelte verdwijnen.

Pak nu je linkerhand in de andere hoek van het laken en trek het wederom strak. Breng je handpalmen vervolgens samen en herhaal wat je in eerdere stap ook al deed: vouw de rechterhoek over de linkerhoek. Leg het laken nu in een rechthoek op de oppervlakte neer. Vouw het laken tot slot in drieën en vouw het vervolgens op in het gewenste formaat.

Het is nogal een lange uitleg en daarom kun je ook gewoon de onderstaande video bekijken. In slechts een minuutje tijd wordt getoond hoe je je hoeslaken eenvoudig opvouwt.

The Perfect Way To Fold a Fitted Sheet

This fitted sheet hack = #adulting for days ? What other home tips changed your life? (via HGTV)

Posted by Refinery29 on Sunday, October 22, 2017

Vond jij dit een handige tip? Dan zal de onderstaande tip jou ook wel aanspreken. Je kunt namelijk ook op een erg eenvoudige manier je T-shirt opvouwen. Dat kost je slechts vijf seconden van je tijd en je vouwt je T-shirt op deze manier perfect op.

Je kunt je T-shirt erg eenvoudig opvouwen. Daarvoor is het belangrijk dat je bovenstaande afbeelding goed bekijkt. Verdeel je T-shirt zoals op de afbeelding. Pak nu punt A met je linkerhand en punt B met je rechterhand. Vervolgens breng je punt B naar punt C. Ontkruis je armen nu en leg het T-shirt met de voorkant naar beneden op een vlakke achtergrond. Vervolgens kun je je T-shirt, in een soepele beweging, netjes neerleggen.

Ook hiervoor is een handige video beschikbaar. Dit filmpje duurt iets langer dan het bovenstaande filmpje, maar is wel erg leerzaam.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.