Niet meer naar kapper: je eigen haar verven doe je zo!

Als je je eigen haar wilt verven, is het verstandig om je goed voor te bereiden. Welke stappen moet je precies ondernemen? Je leest het hier.Kies je type verf en de kleur

Voordat je daadwerkelijk begint, is het belangrijk om te bepalen welk soort verf je wilt én welke kleur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor permanente verf, maar ook voor verf dat vervaagt na een X-aantal keer wassen. Uiteraard kun je natuurlijk zelf je merk of kleur nog kiezen. De foto’s van de kleur op de verpakking kan afwijken van de daadwerkelijke kleur. Dat heeft namelijk te maken met je huidige haarkleur.

Stap voor stap je eigen haar verven

Als je je haar wilt verven, is het raadzaam om het volgende stappenplan te doorlopen. Meestal moet je de verfkleur zelf mengen en goed schudden. Lees ook altijd de verpakking.

Begin met de haarwortel

Begin altijd bij de haarwortel en werk naar de puntjes toe. Verdeel het verf goed over je haar en kam eventueel je haren. Ook kun je je vingers gebruiken om het in te smeren. Houd hierbij altijd rekening met de inwerktijd. Dat staat beschreven op verpakking.

Maak je haar nadien nat

Als je je haren hebt geverfd, en de tijd is verlopen, kun je je haren het beste een beetje nat maken. Laat je haren een beetje opschuimen en spoel het vervolgens af met shampoo of crèmespoeling.

Extra tips

Tot slot kun je nog rekening houden met deze extra tips. Trek bij voorkeur altijd een oud shirt aan, omdat de vlekken vaak niet meer uit je kleren gaan. Een handdoek op je schouders kan ook erg handig zijn. Daarnaast is het raadzaam om je voorhoofd, oren en nek in te smeren met vaseline. De verf hecht dan minder snel aan je huid. Als je dan toch knoeit, kun je het gemakkelijk verwijderen.

Ga jij binnenkort ook eens je eigen haar verven of laat je het toch liever aan de kapper over? Deel dit artikel op social media met vrienden en familie én laat hen ook oordelen.