Tomatentak of een tak munt

Je kunt wespen ook op afstand houden door een takje van een tomaat of een takje munt op tafel te leggen. Wespen houden van zoete geuren en niet van de geur van tomaten- of munttakjes. Zorg er daarom voor dat je deze takjes bewaart zodat je de wespen op afstand kunt houden.Gemalen koffie

Je kunt ook wat gemalen koffie aan een hittebestendig bakje of kopje toevoegen. Steek de gemalen koffie aan en de koffie zal vervolgens zonder vlam opbranden. Wespen houden niet van de geur van opgebrande koffie. Daarom zullen de wespen dus niet langer bij je in de buurt komen. Als je gaat barbecueën kun je eventueel ook wat koffie in aluminiumfolie verpakken. Je legt dit op de barbecue en je zult merken dat de wespen dan ook op afstand blijven.

Wierook branden

Wespen houden ook absoluut niet van rook. Daarom kun je gerust een aantal stokjes wierook aansteken. Als je niet van wierook houdt kun je ook kiezen voor een geurkaars of een citronellakaars. Dit geeft hetzelfde effect, maar voornamelijk de geuren van lavendel en citrus doen het goed.

Kruidnagel

De meeste mensen vinden kruidnagel lekker ruiken, maar wespen vinden dit allesbehalve lekker ruiken. Je kunt daarom gerust een bakje water vullen met kruidnagel en je zult merken dat de wespen niet meer bij jou in de buurt komen. Je kunt kruidnagels overigens ook in een doorgesneden citroen steken. Ook dan zullen deze beestjes niet meer bij jou in de buurt komen.

Water en munten

Je kunt ook een doorzichtige zak met water en munten vullen. Hang de zak op een plek in de tuin waar de zon voornamelijk schijnt. De combinatie van water, munten en zon zal zorgen voor reflecties wat wespen op afstand zal houden. De wespen zien simpelweg niets meer door de reflectie en zullen daardoor weggejaagd worden.

Glas siroop of sinaasappelsap

Kies je liever voor de minder diervriendelijke manier? Vul dan een glas of kom met een zoete drank, zoals bijvoorbeeld ranja of sinaasappelsap. Wespen zijn hier dol op en zullen er graag op af komen. De wespen komen terecht in het glas of de kom en zullen daardoor uiteindelijk verdrinken.

Wespenvanger

Je kunt ook je eigen wespenvanger maken. Knip de hals van een petfles af en vul de fles met ranja. Haal de dop van de fles en doe de hals van de fles ondersteboven in het flesje. Wespen zullen erop afkomen en zullen naar binnengaan. Zij kunnen wel in het flesje vliegen, maar eruit vliegen is nagenoeg onmogelijk.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.