Er zijn meer dan voldoende mensen die hard wegrennen als zij een wesp zien. Andere mensen blijven verstijfd zitten en anderen zijn niet echt onder de indruk van een wesp. Veel mensen zijn echter bang voor wespen. Aan de wespenplaag kun je helaas niets doen, maar je kunt de kans wel verminderen om gestoken te worden. Uiteraard lees je hierover meer in dit artikel. Je kunt de wespen gemakkelijk op afstand houden met behulp van deze tips.Blijf rustig

Als je niet gestoken wilt worden is het in ieder geval belangrijk dat je rustig blijft. Spring dus niet zomaar uit je stoel of sla ook niet zomaar om je heen. Als je rustig blijft zitten en niet beweegt is de kans juist minder groot dat je gestoken wordt. Een wesp zal je namelijk niet zomaar steken. Een wesp steekt alleen als hij in paniek is en de kans is groter dat een wesp in paniek raakt als jij je ineens erg vlug beweegt. Blijf dus vooral rustig: dat is de eerste tip!

Zoet

Wespen komen graag op zoetigheid af. Als je de kans wilt verkleinen dat een wesp op jou afkomt kun je diverse dingen doen. Zo kun je onder andere zo weinig mogelijk deodorant gebruiken en geen parfum opspuiten. Wespen komen alleen af op zoete geuren, dus als jij geen heerlijke parfum op hebt zullen zij minder snel naar jou toekomen.

Bloempje

Er zijn ook verscheidene andere manieren om wespen op afstand te houden. Zo kun je je felle kleding links laten liggen. Alhoewel paarse, blauwe, gele en rode kleding erg mooi kunnen zijn zorgt dit er ook voor dat wespen op jou afkomen. Je lijkt dan op een gekleurd bloemenveld en daar komen wespen natuurlijk graag op af. Wit, groen en lichtbruin vinden wespen minder aantrekkelijke kleuren, dus kies liever voor deze neutrale kleuren.

Eten

Als je buiten eet of drinkt is het belangrijk dat je je eten en drinken afdekt dat je niet gebruikt. Wespen zijn namelijk altijd wel op zoek naar zoet eten en willen daarom graag een beetje mee-eten van jouw bord. Als je alles afdekt is de kans minder groot dat wespen naar jou toekomen. Wespen zijn dol op eiwitrijk voedsel en daarom zijn vooral vlees- en vissoorten aantrekkelijk voor wespen. Het is dus extra belangrijk dat je dit goed afdekt.

Lees op de volgende pagina nog meer tips!