Roken is natuurlijk bijzonder slecht voor je. Bovendien is het ook nog eens erg duur en wordt het eigenlijk ook alleen maar duurder. Er zijn dus voldoende redenen om vooral niet te roken, maar toch doen heel veel mensen het. Ben jij gestopt met roken? Dan is dat natuurlijk ontzettend goed. Het is algemeen bekend dat je vaak aankomt als je gestopt bent met roken. Hoe kun je nu toch voorkomen dat je aankomt? Met behulp van dit eenvoudige dieet zorg je ervoor dat je lekker slank blijft.Nicotine is een zeer verslavend stofje. Stoppen met roken kan daarom ook erg lastig zijn. Als je eenmaal gestopt bent verlang je misschien wel sneller naar iets anders. Mensen grijpen daarom sneller naar eten. Ex-rokers worden daardoor ook vaak dikker, omdat zij simpelweg iets in hun mond willen stoppen. Een sigaretje dus. Er zijn echter een aantal voedingsmiddelen die je verantwoord kunt eten en die ervoor zorgen dat je niet aankomt.

Als je stopt met roken komt er een nieuwe fase in je leven: je begint met eten. Het is natuurlijk niet erg om te eten, zolang je maar de juiste voedingsmiddelen eet. Zo kun je onder andere kiezen voor noten, fruit, zaden of groenten. Suikervrije kauwgom wordt ook gezien als een prima alternatief.

Als je stopt met roken zal je bloedsuikerspiegel dalen. Met enige regelmaat moet je dus voedingsmiddelen eten die langzaam suiker afgeven in je bloedstroom. Hierbij kun je onder andere denken aan yoghurt, peren, perziken, volkoren granen of volkorenbrood.

Voedingsmiddelen die serotine afgeven zijn vaak ook noodzakelijk. Dit voorkomt namelijk een depressie. Hierbij kun je onder andere denken aan bonen, noten, vis, kip en kalkoen.

Als je stopt met roken kan dat er ook voor zorgen dat je je minder goed kunt concentreren. Het is dus ook belangrijk dat je proteïnerijk voedsel eet. Hierbij kun je denken aan onder andere bonen, gevogelte, vis en eiwitten. Stoppen met roken zorgt er bovendien voor dat er vitamine C uit je lichaam wordt getrokken. Citrusvruchten of tropische vruchten eten zijn daarom ook een logische keuze.

Merk je dat je nerveus wordt omdat je niet rookt? Dan kun je ook vitamine B-rijke voeding consumeren. Hierbij kun je denken aan bananen en groene bladgroenten. Drink uiteraard ook voldoende water, maar dat geldt natuurlijk ook voor mensen die sowieso niet roken! Kruidenthee of warme melk is ook erg goed voor je ontspanning. Je kunt dit drinken voordat je naar bed gaat voor een goede nachtrust.

Probeer geen alcohol te consumeren en vermijd koffie. Deze dranken zorgen er juist voor dat je meer zin krijgt in een sigaretje.

Heb je, ondanks deze tips, nog steeds behoefte aan een sigaretje? Ga dan sporten! Je behoefte aan een sigaretje zal daardoor ook verminderen en endorfinen zullen hierbij vrijkomen. Sporten is natuurlijk sowieso gezond, dus neem vooral een sportschoolabonnement als je deze nog niet hebt.

Ken jij ook iemand die graag wilt stoppen met roken? Deel dit bericht dan met hem of haar!