Als je aan het koken bent, komt het weleens voor dat je wat groenten overhoudt. Als je je keurig aan het recept houdt, hou je eigenlijk altijd wel wat over. Hoe vaak moet je wel niet een halve ui of een halve broccoli toevoegen? Het is natuurlijk ontzettend zonde als je het restant weggooit. Gelukkig is er nu een manier hoe je je groenten kunt bewaren.Koelkast

De groentelade in de koelkast bestaat natuurlijk niet voor niets. Het is belangrijk dat je deze ruimte goed gebruikt. Deze ruimte is daar namelijk voor gemaakt: de koelkast is verdeeld in verschillende temperatuurzones. Iedere zone is geschikt voor meerdere producten.

Heb je de producten niet op de juiste plek? Dan kan niet alleen leiden tot kwaliteitsverlies van het voedsel, maar ook tot een hogere energierekening. Bovendien is vochtregulatie onderin de koelkast het beste. Om die reden is dit dus ook de beste plek om je groenten te bewaren.

Gebruik een glazen pot

Als je gesneden groenten wilt bewaren, is het raadzaam dat je een glazen pot gebruikt. Dat is namelijk de beste manier om je groenten te bewaren. Heb je nog wortel- of selderijstukjes over? Stop deze dan in de pot en voeg hier vervolgens water aan toe. Sluit de pot goed af en je zult merken dat de groenten nog steeds lekker knapperig zijn als je deze gaat gebruiken de volgende keer!

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.