Dankzij Nova van het Youtube kanaal Professor Pincushion wordt het dichten van gaten in je truien super makkelijk! Geen gepriegel meer met naald en draad en je hoeft je trui of t-shirt ook niet in de vuilnisbak te gooien.Daarnaast is het super eenvoudig en duurt het maar 10 minuten, of minder, voordat jouw kledingstuk er weer als vanouds uit ziet. Nova legt ons precies uit hoe dit handige trucje in elkaar steekt en wat je er voor nodig hebt. Ten eerste natuurlijk een t-shirt met een gat erin. Het gat mag echter niet groter zijn dan 5 mm, want dan werkt deze oplossing helaas niet.

Heb je een trui gevonden met een gaatje van 5 mm? Dan heb je verder nog een strijkijzer een strijkplank nodig, een spuitfles met water, bakpapier, een theedoek en als laatste zelfklevende zoomtape.

Hoe werkt het?

Als eerste moet je je trui of t-shirt binnenstebuiten draaien en hem op de strijkplank leggen met het gat naar boven. Daarna leg je een stuk bakpapier tussen de voorkant en de achterkant van je trui zodat de verschillende stukken stof elkaar niet aanraken. Vervolgens leg je in twee lagen zoomtape op het gat en spuit je hier water op om daarna de theedoek erover heen te leggen. Ook hier spuit je water op.

Gebruik het warme strijkijzer om de stof op elkaar te persen. Doe dit ongeveer 10 seconden, zodat de stof goed warm kan worden, en daarna haal je het strijkijzer weg. Zodra de stof afgekoeld is kun je gebruik maken van je vingers om de omliggende losse draden bij elkaar te brengen en zo het gat dicht te knijpen.Het kan zijn dat het gat de eerste keer niet dicht is. In dat geval herhaal je gewoon alle bovenstaande stappen totdat het gat wel dichtgaat en dat kan een paar pogingen duren. Zoals al eerder is aangegeven werkt deze oplossing niet voor gaten die groter zijn dan 5 mm en moet je met naald en draad te werk. Geen zorgen: ook dit legt Nova uit in de video.

Heb jij dit handige trucje al een keer uitgeprobeerd? Laat je ervaringen achter en vergeet niet om dit artikel met al je vrienden te delen!