Je hebt vast wel een pakje rijst in huis. We gebruiken dit natuurlijk voornamelijk voor ons eten. Zo wil je een lekkere nasi maken of je wilt een curry maken. Daarnaast zijn er ook nog verschillende hacks waarvoor je rijst kunt gebruiken. Pak daarom maar gerust een pak rijst uit de kast en pas deze handige tip toe.Vocht

Als je telefoon in het water is gevallen is het raadzaam om deze in de rijst te stoppen. Je kent deze truc vast al wel. Rijst neemt immers vocht op. Onze kledingkasten kunnen soms echter ook last hebben van vocht. Het kan zijn dat je woning erg vochtig is of je hebt simpelweg vochtige was in de kast gehangen. Je kleding gaat niet bepaald lekker ruiken en ook kan er schimmel ontstaan in je kast. Dat is natuurlijk iets dat je wilt voorkomen.

Luchtverfrisser

Rijst haalt het vocht uit een ruimte en werkt daarom ook direct als luchtverfrisser. Voeg een aantal druppels olie toe aan de rijst en het gaat heerlijk ruiken. Je hoeft dus niet langer dure luchtverfrissers of geurzakjes te kopen. Je kunt je eigen geur creëren met behulp van oliën. Erg handig dus.

Hoe werkt het?

Je hebt een kopje witte rijst nodig, een geurende olie en een bakje om het in te doen. Meng de rijst met 15 tot 20 druppeltjes olie. Leg een stukje stof over de opening vast en maak dit vast met een elastiekje. De rijst kan je op een plek zetten waar je geen kinderen of huisdieren bij kunnen komen. Na een aantal maanden zal je je luchtverfrisser moeten vervangen. Bruine rijst zal je overigens sneller moeten vervangen, omdat dit sneller bedorven raakt. Witte rijst heeft daarom echt de voorkeur.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.