Het is natuurlijk nooit prettig als je een geïrriteerde huid hebt na het scheren. Scheren blijkt toch niet altijd even gemakkelijk. Wil jij niet langer te maken hebben met irritaties en wil je graag een gladde huid? Voorkom dan deze 5 meest voorkomende fouten tijdens het scheren van je benen.Je begint direct met scheren

Stap jij onder de douche en grijp jij direct naar je scheermes? Dan kun je daar beter maar mee ophouden. Eigenlijk moet je je benen pas scheren als je 15 minuten onder de douche staat. Op dat moment zijn je haren namelijk zachter, waardoor je haren ook gemakkelijker te verwijderen zijn. Toch is het ook weer belangrijk om niet te lang te wachten. Je huid kan namelijk opzwellen, waardoor de haren ook weer minder eenvoudig weg te halen zijn. Een kwartiertje wachten is daarom perfect.

Je scheert je benen in de ochtend

Veel mensen stappen in de ochtenduren onder de douche om zodoende lekker wakker te worden. Voornamelijk een verkwikkende douche helpt je om je ogen open te houden. Toch is dit niet het juiste moment om je te scheren. Je huid heeft namelijk nog tijd nodig om zich te kunnen herstellen. Als je je benen ’s avonds scheert, heeft je lichaam een nacht de tijd om dit te herstellen. Kies je ervoor om je ’s ochtends te scheren? Dan kunnen je benen al gauw geïrriteerd raken.

Je gebruikt alleen maar water

Een goede scheergel is natuurlijk erg belangrijk. Als je geen wondjes wilt oplopen, is het belangrijk dat je een kwalitatieve scheergel koopt. Scheergel zorgt ervoor dat het mesje gemakkelijker over je lichaam glijdt. Je tere huid zal daardoor minder snel opengehaald worden.

Je gebruikt je scheermesje te lang

Het is belangrijk dat je je scheermesje regelmatig vervangt. Je kunt je scheermesje voor maximaal tien scheerbeurten gebruiken. Een scheermesje wordt namelijk stroever en bovendien blijven er ook veel bacteriën achter op het scheermesje. Zorg er daarom voor dat je je scheermesje met enige regelmaat vervangt voor het beste resultaat.

Je verzorgt je huid niet voor én na het scheren

Het is belangrijk dat je je huid verzorgt zowel voor als na het scheren. Irritatie is snel opgelopen na een scheerbeurt en om die reden is het dus ook belangrijk om je huid goed te verzorgen. Voordat je je gaat ontharen, kun je het beste even scrubben om de dode huidcellen van je lichaam te verwijderen. Gebruik vervolgens een hydraterende crème om je huid weer gerust te stellen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.