Als het weer tijd is om de vuilniszak weg te gooien merk je dit vanzelf. De prullenbak stinkt en zit ook aardig vol. Halflege zakken gooi je echter niet zo snel weg en dus zal je merken dat de afvalzakken aardig vol zitten wanneer je deze weggooit. Soms kan het dan lastig zijn om de vuilniszak eruit te halen. Gelukkig is daar nu een handige oplossing voor. Vanaf nu kan je de vuilniszak altijd gemakkelijk uit je prullenbak halen.Lastig eruit te krijgen

Het overkomt ons met enige regelmaat: je kunt de vuilniszak niet uit de prullenbak krijgen. Soms moet je iemand anders vragen om de prullenbak vast te houden zodat jij de vuilniszak eruit kunt trekken. Dat is natuurlijk niet bepaald praktisch, want je bent niet altijd gezamenlijk thuis. Je kunt natuurlijk ook je knieën ertussen zetten, maar dat is weer niet zo hygiënisch en ook vrij onpraktisch. Wat kan je dan wel doen?

Scheuren

Als je een volle vuilniszak uit je prullenbak haalt heb je ook nog eens de kans dat dit gaat scheuren. Het afval komt dan mogelijk overal te liggen. Dat gebeurt voornamelijk weleens bij de goedkopere afvalzakken. Ook de duurdere zakken kunnen echter scheuren. De enige oplossing lijkt dus om de vuilniszak niet al te vol te stoppen. Je zult het dus halfvol moeten weggooien. Of is er toch nog een andere optie waar je uit kunt kiezen?

De oplossing

Gelukkig is er wel een oplossing waar je misschien nog nooit aan gedacht had. Je kunt namelijk twee gaatjes boren in je prullenbak. Indien er dan vocht uitlekt kan dit via de gaten eruit stromen. Door de twee gaatjes te plaatsen komt er tevens lucht in de prullenbak, waardoor de vuilniszak niet vacuüm zuigt. Op die manier kan je de vuilniszak er veel gemakkelijker uithalen.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.