Baking soda is een wondermiddeltje dat je te allen tijde in huis moet hebben. Zelfs je gezondheid heeft er vaat bij. Het vervelende is echter wel dat het moeilijk te doseren is. Gelukkig is daar nu een handige oplossing voor.Wondermiddel

Baking soda werkt goed als schuurmiddel waar je onder andere wasbakken, tegels, de douche of het bad mee kunt schoonmaken. Ook bloemen blijven langer goed als je een beetje baking soda in het water doet. Vieze geurtjes zijn zodoende niet opgewassen tegen de kracht van dit poeder. Baking soda doet daarom echt wonderen en daarom moet je het dus wel in huis hebben. Hoe kan je dit wondermiddel nu het beste bewaren?

Zoutvaatje

Je kunt de baking soda simpelweg bewaren in een zoutvaatje. Dat is beter dan het rechtstreeks uit de doos strooien. Straks ligt de inhoud van de halve doos ineens over je interieur heen. De kans is groot met zo’n onhandige doos. Je kunt daarom een zoutvaatje gebruiken. Lepel de baking soda in een zoutvaatje en op die manier hou je je huis altijd schoon. Als je het goedje nodig hebt kan je dit gemakkelijk over het object strooien. Baking soda kan door vocht wel gaan kloneren. Daarom is het belangrijk dat je dit op een droge plek bewaart.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.