Bijna iedereen heeft wel een rol aluminiumfolie in huis. Je gebruikt het voor een aantal doeleinden, bijvoorbeeld om veding te verpakken. Dat je er echter veel meer mee kunt, dat is bij veel mensen niet bekend.Om je daar een beetje bij te helpen kan je hier een hele reeks tips vinden. Deze vijf toepassingen voor aluminiumfolie verrijken je leven. Ze zijn namelijk stuk voor stuk superhandig!

Pizza vers houden

Pizza’s die je bestelt zijn altijd net wat groter dan pizza’s uit de diepvries. Het komt dus super vaak voor dat je een stuk overhoudt. Het is dan goed om aluminiumfolie te gebruiken. Daarmee kan je de punten verpakken en ze in de vriezer bewaren. Zo heb je dus altijd een snack achter de hand als je eens track hebt. Als je de punten opnieuw in de oven gaat verwarmen, dan moet je dat doen met folie en al. Zo blijft hij namelijk lekker krokant.

SERIOUSEATS

Folie als schoonmaakmiddel

Aluminiumfolie kan ook een rol spelen in het schoonmaken van vuile vaat, bijvoorbeeld ovenschalen. Met een propje aluminiumfolie kan je namelijk alle restjes die in de schaal blijven steken wegschrobben. Dit geldt ook voor aangekoekte resten. Eigenlijk is het gewoon net zoiets als een schuursponsje of staalwol. Pas wel op dat je dit niet doet bij keukenmiddelen met bijvoorbeel speciale lagen zoals pannen van teflon.


Als decoratiemiddel

Je kunt aluminiumfolie ook gebruiken om dingetjes mee te decoreren. Je kunt het er namelijk helemaal in verpakken. Zo maak je alles waar je op uitgekeken bent weer helemaal als nieuw. In het voorbeeld zie je een fotolijstje.


Als slijpsteen

Vroeger werden de messen geslepen met een slijpsteen. Tegenwoordig kan je dit veel gemakkelijker doen. Heb je bijvoorbeeld een botte schaar, dan kan je gewoon een paar keer in een strook aluminiumfolie knippen. Dan is hij direct weer zo scherp als mogelijk.


Als hulp bij het strijken

Er zijn niet heel veel mensen die zeggen dat ze strijken voor hun plezier doen. Sterker nog, de meeste mensen zullen blij zijn met deze tip. Strijken kan namelijk flink sneller. Dat doe je door de strijkplank met aluminiumfolie te bekleden. Je moet dan de gladde kant naar boven houden. Zo kan je de warmte reflecteren en dus twee keer zo snel strijken.