Tandpasta is eigenlijk een goede uitvinding. Als je weet waar mensen vroeger hun tanden mee poetste, zal je daar helemaal erg blij mee zijn. Vroeger gebruikte men namelijk wat kruiden en een takje. Gedurende de puberteit vielen de tanden bij de meeste mensen er toen ook wel uit. Gelukkig kun je nu lekker naar de supermarkt lopen en daar je tandpasta ophalen.Je kunt tandpasta echter ook nog veel andere zaken gebruiken maken. Een tube tandpasta is dus echt all round én hieronder lees je daar meer over.

Witte schoenen
Zo kun je onder andere de zolen en randen van sneakers schoonmaken. Deze kunnen namelijk snel vuil en grauw worden en het probleem is met behulp van tandpasta snel verholpen. Verwijder de tandpasta nadien met een vochtige doek. Je zult al gauw merken dat je schoenen weer prachtig wit worden.

Vieze muren
Kinderen die iets geklad hebben op de muren? Dat klinkt in eerste instantie natuurlijk ontzettend vervelend. Echter is dit probleem snel verholpen met behulp van tandpasta. Smeer simpelweg wat tandpasta in een borstel en schrob het van de muur af. Je kunt de resterende tandpastaresten simpelweg met een natte doek wegvegen.

Vieze geur
Nadat je wat uien hebt gesneden, ruiken je handen allesbehalve fris. De sappen van deze smaakmakers zijn uren later nog te ruiken, omdat deze in je handen zijn getrokken. Gelukkig is dit op te lossen met wat zeep in combinatie met tandpasta. Je zult direct merken dat de vieze geur verdwijnt.

Nagellak
Ben je vergeten om nagellak-remover te kopen? Geen probleem, want je kunt namelijk ook je nagels weken in tandpasta. Vervolgens masseer je je nagels met een borsteltje. Voor je het weet zijn de resten verdwenen.

Pukkeltjes
Heb je een puistje of een pukkeltje op je gezicht? Dan is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Je wilt daar het liefste snel weer vanaf zijn. Hoe? Door simpelweg wat tandpasta op het pukkeltje te smeren. De volgende dag zal je merken dat het aanzienlijk minder is of het pukkeltje is zelfs helemaal verdwenen.

Tapijt
Heb je een vieze vlek op het tapijt? Smeer er dan wat tandpasta op. Gebruik vervolgens een schone poetsdoek met wat lauw water en je zult merken dat de vieze vlekken snel uit je tapijt verdwenen zijn.

Vind jij dit ook handige huishoudtips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.