Eerder hebben we een artikel geschreven over hoe je zilvervisjes kan bestrijden. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus hoe voorkom je dat zilvervisjes in je huis komen?Niemand wordt blij van zilvervisjes. Deze kleine, vieze beestjes tref je veelal aan in de badkamer. Gelukkig kun je deze kleine beestjes goed voorkomen. Immers: voorkomen is beter dan genezen.

Allergische reactie

Wist je dat zilvervisjes ook kunnen zorgen voor een allergische reactie? Enkele symptomen zijn namelijk tranende ogen, een lopende neus of benauwdheid. Het zijn dus ook echte wandelende bacteriebronnen. Ook een astmatische reactie komt zo nu en dan voor. Ook om die reden is het raadzaam om deze te voorkomen.

Zilvervisjes voorkomen

Gelukkig kun je het ongedierte goed voorkomen. Volg daarvoor de volgende tips:

  • Vermijd vocht zoveel mogelijk. Goed ventileren is dus ontzettend belangrijk. Laat je kleding bij voorkeur buiten drogen of zet te allen tijde een raam open.
  • Zorg ervoor dat de binnentemperatuur onder 22 graden Celsius is. Het ongedierte komt namelijk vooral af op warme temperaturen.
  • Laat geen oud papier in huis liggen.
  • Berg aardappelen en fruit goed op. Zorg er bij voorkeur voor dat dit ergens afgesloten ligt. Zilvervisjes vinden dit namelijk heerlijk.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.