Piepende schoenen staan garant voor een flinke ergernis. De lol van je nieuwe paar schoenen is er dan ook erg snel vanaf. Met behulp van deze tip kun je gelukkig weer over straat zonder gepiep!Piepende schoenen zijn natuurlijk allesbehalve prettig. Iedereen hoort al van flinke afstand dat jij eraan komt. Het is bovendien ook niet bepaald rustgevend voor je eigen oren en het kan zelfs zorgen voor een beetje schaamte. Piepende schoenen kunnen worden veroorzaakt door een productiefout, maar het kan ook komen door vocht tussen je schoenen. Wat de oorzaak ook moge zijn: met behulp van deze tip ben je snel van het gepiep af.

Wil je de piepende schoenen graag verhelpen? Dan moet je eerst bepalen waar het geluid vandaan komt. Komt het gepiep uit de binnenkant van je schoen? Of het is de zool die zoveel lawaai maakt? Waar het probleem ook ontstaat: je kunt dit stukje behandelen met bak- of babypoeder.

Als de binnenkant van je schoen het gepiep veroorzaakt, kun je de binnenzool van je schoen eruit halen. Strooi er vervolgens een beetje bak- of babypoeder in. Zit je schoonzool vast in je schoen? Probeer de naden van de zool dan in te smeren met baby- of bakpoeder. Is het de schoenzool die het geluid veroorzaakt? Strooi dan poeder op de bovenkant van je schoenzool. Als je deze tip toepast, kun jij binnenkort weer piepvrij over straat lopen.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel niet te delen op social media met vrienden en familie.