Sommige mensen nemen nooit een powernap. Dat heeft ermee te maken dat veel mensen juist weer moe wakker worden. Je hebt dan te lang geslapen en in de avond kan je vaak weer niet slapen. Gelukkig kun je de perfecte powernap wel degelijk doen met behulp van deze tips.Powernap van 10 tot 20 minuten

Als je in de middag iets te lang slaapt, kan dat een flinke invloed hebben op je slaapritme. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je powernap ineens wordt omgetoverd tot een dutje van twee uur. Een tukje van 10 à 20 minuten is namelijk al ruim voldoende. Je lichaam gaat na 20 minuten namelijk door verschillende stadia heen. Je komt simpelweg in de diepe slaap terecht. De kans is veel minder groot dat je dan weer op tijd wakker wordt. Ook zal je waarschijnlijk niet uitgerust wakker worden.

Een langer dutje van anderhalf uur

Wil je toch langer slapen dan 10 à 20 minuten? Dan kun je beter een tukje doen van anderhalf uur dan een tukje van een uur. Dat heeft ermee te maken dat je lichaam dan al door alle slaapfases heen is gegaan. Dat geldt niet voor een tukje van een uur.

Thee- of koffiedrinken

Alhoewel het misschien een beetje vreemd klinkt, is het raadzaam om van tevoren een kopje thee of koffie te drinken. Cafeïne werkt pas in na 20 minuten en je wordt dan weer precies op tijd wakker. Bovendien krijg je direct een energieboost van de cafeïne als je wakker wordt.

De juiste slaapplek én slaapomstandigheden

Als je echt tot rust wilt komen, is het belangrijk dat je in een donkere ruimte gaat liggen. Zet je smartphone bij voorkeur op vliegtuigstand of misschien zelfs wel helemaal uit. Met behulp van een slaapmasker zal je nog sneller in slaap vallen. Tot slot is de wekker natuurlijk ook wel erg belangrijk!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.