Veel dames zitten met de benen over elkaar. In principe wordt ons dat ook geleerd. Bovendien wil je niet dat iemand tussen je benen kijkt als je een rokje aan hebt. Reden ter meer om met de benen over elkaar te zitten. Toch?Echter blijkt het dat eigenlijk helemaal niet zo goed voor je is: met je benen over elkaar zitten. Uit onderzoek van de BBC kwam namelijk naar voren dat het geen goede zithouding is. De bloedtoevoer naar je gehele lichaam wordt namelijk belemmerd op deze manier.

Spataderen

Naast dat het de bloedtoevoer kan stoppen, kan het er ook voor zorgen dat je spataderen krijgt. De druk zorgt namelijk voor een zachtere structuur in je aderen. Je krijgt dit overigens niet direct al: je moet wel echt 10 tot 15 minuten in deze houding zitten. Als je slechts een minuutje zo zit, is er niets aan de hand.

Heupen en rug

Het is ook geen goede zithouding. Je kunt hierdoor onder andere last krijgen van je heupen en je rug. Het is daarom belangrijk om iedere 30 minuten ook een stukje te gaan lopen. Daarnaast is voor het heren ook geen ideale positie: hun jongeheer kan namelijk worden afgekneld. Dat is niet goed voor de productie van zaad. Een rechte houding met platte voeten is daarom het beste. Houd je schouders bovendien naar achteren. Dan zit je het beste.

Wist jij dit al? Deel dit artikel op social media met vrienden en familie en stel hen hier ook van op de hoogte.