Veel mensen denken dat op je zij slapen juist goed voor je is. Je slaapt namelijk wel gewoon lekker en je hebt geen last van je nek of rug de volgende dag.Toch blijkt dit helemaal niet zo goed te zijn. Je loopt namelijk een veel groter risico op een gevaarlijke aandoening: een hartritmestoornis.

30 procent

Lukas Dekker is een cardioloog en ondervond bovenstaande op de website hart.volgers.org. Hierop zag hij dat veel zijslapers hartritmestoornissen hebben. Hij werkte samen met verscheidene Franse cardiologen en kwam tot het inzicht dat 30 procent van de mensen die op hun zij slapen last hebben een hartritmestoornis. ‘Slechts’ 19 procent van de mensen die op hun buik of rug slapen hebben last van een hartritmestoornis. Dat is dus een aanzienlijk verschil en daarmee lijkt het risico voor zijslapers groter.

Trekkrachten

Zijslapers hebben vaker last van hartritmestoornissen omdat er trekkrachten ontstaan aan de hartspier. Dat heeft ook daadwerkelijk te maken met de ligging. Enkele symptomen zijn onder andere kortademigheid en hartkloppingen.

Ondanks deze bevindingen is het echter nog te vroeg om conclusies te trekken. Volgens Lukas Dekker moet daarvoor eerst meer onderzoek gedaan worden.

Vind jij dit ook interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.