Er zijn voldoende ouders die niet streng genoeg zijn voor hun kinderen. Recentelijk was er een kindje op een schoolplein die niet wilde luisteren naar zijn moeder. Haar zoontje begon tegen te stribbelen en sloeg met zijn flesje op het achterhoofd van zijn moeder. Zijn moeder liep door alsof er niets gebeurd was. Natuurlijk is dat geen normale manier van doen.Maar hoe kan het nu eigenlijk dat ouders tegenwoordig minder streng zijn? Waarom laten bepaalde ouders dit toe? Sommige kinderen kunnen erg vervelend zijn en ouders zeggen en vrijwel niets van. Volgens deze psycholoog heeft dat een bijzondere reden.

Ouders van tegenwoordig zitten in een lastig parket. Het zijn vaak huishoudens met twee inkomens en het is lastiger om voor de kinderen te zorgen. Kinderen die ouders tot het uiterste drijven op het verkeerde moment geven ook vaak sneller toe. Ouders willen dat het vervelende moment weer snel voorbij is.

Echter is dat niet de juiste oplossing. Als je kind het bloed onder je nagels vandaan haalt is het belangrijk dat je niet toegeeft. Toegeven betekent in feite dat je een beloning geeft voor het slechte gedrag. Dat heeft ook weer consequenties voor de toekomst. Later kunnen zij verwende tieners worden en daaropvolgend weer verwaande volwassenen. Dat kan ook weer zorgen voor slechtere resultaten op school.

Wees daarom streng als het moet. Geef grenzen aan en pik niet zomaar alles van je kind. Dat is de enige manier hoe je kind kan opgroeien tot een waardige volwassene.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.