Het is niet iets waar je natuurlijk vaak aan denkt, maar waarom zitten er eigenlijk in vredesnaam van die kleine gaatjes in lollystokjes? Als je jezelf dat eenmaal afvraagt, dan wil je dat natuurlijk ook gewoon weten.De binnenkant van het stokje is vaak hol. Ook zitten er bovenaan nog een aantal kleine gaatjes. Waar dat voor dient? Het heeft eigenlijk twee redenen. Enerzijds wordt daarmee het productieproces vereenvoudigd. Daarnaast gaat het verstikkingsgevaar tegen.

Tijdens het productieproces wordt het snoepgoed aangebracht op het stokje. Als het vloeibaar is, gaat het ook door het gaatje heen. Zodoende wordt het uitgehard en zit het snoepgoed stevig vast.

Het snoepgoed zit zo vast op het stokje, dat het ook verstikkingsgevaar tegengaat. Als het snoepgoed te snel van het stokje valt, kan het maar zo zijn dat je erin stikt. Dat wil je natuurlijk niet. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je ineens een lolly in je keelgat hebt zitten.

Wist jij dit al over lolly’s? Deel dit artikel op social media met vrienden en familie en stel hen hier ook van op de hoogte.