Met enige regelmaat is het natuurlijk lekker om een visje te eten. Je kunt natuurlijk kiezen voor de verse vis, maar als je nog bevroren vis in de vriezer hebt kun je dat ook consumeren. Zit er verschil tussen deze vissoorten? Het Norwegian Institute of Nutrition and Seafood Research (NIFES) zocht het uit! Welke vis is gezonder?Bederven

Volgens de onderzoekers duurt het gemiddeld drie dagen voordat de vis vanuit de zee naar de supermarkt is getransporteerd. De verse vis is dus al drie dagen eerder gevangen. Als je de vis invriest wordt het bedervingsproces vertraagd. Gaat dat echter ten koste van de kwaliteit? Uit het onderzoek is gebleken dat dit niet het geval is. De kwaliteit is namelijk net zo goed als dat van zijn verse vriendjes.

Invriezen

Een voorwaarde van is echter wel dat de verse vis direct wordt ingevroren op de boot. Dat garandeert de versheid, aldus de onderzoekers. Als dat niet gebeurt kan de kwaliteit vooralsnog achteruitgaan. Er bestaat namelijk een kans dat de bacteriën zich vermenigvuldigen. Uiteraard wil je dat zoveel mogelijk voorkomen.

Kwaliteit

Het is dus ook helemaal niet zo gek om voor diepvriesvis te kiezen. Als dat goed verwerkt is kan het zelfs zo zijn dat deze vis van betere kwaliteit is. De verse vis doet er immers wel een tijdje over voordat dit daadwerkelijk in de supermarkt ligt.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.