Veel mensen staan iedere dag onder de douche, maar er zijn ook voldoende mensen die geregeld een bad nemen. Beide kosten natuurlijk veel water en dat water moet ook nog eens opgewarmd worden. Wat kost nu eigenlijk meer water en energie? Een bad of een douche?Aan het einde van de maand houden we vaak iets minder geld over dan dat wij zouden willen. Toch is het belangrijk dat je broodnodige boodschappen in huis haalt. Ook wordt de huur of de hypotheek weer afgeschreven en moet je ook nog je andere vaste lasten betalen. Denk hierbij aan energie, verzekeringen, de auto en de telefoonrekening.

Gelukkig kun je natuurlijk zuiniger omgaan met energie en water, zodat je daar in ieder geval minder aan kwijt bent. In een bad gaat ongeveer 115 liter water per keer. Als je onder de douche stapt is dat ongeveer de helft. Een douchebeurt kost met een gasboiler gemiddeld 0,28 euro en met een elektrische boiler 0,38 euro. Voor een bad zijn de bedragen veel hoger: 0,57 euro met een gasboiler en 0,87 met een elektrische boiler. Op jaarbasis kan je dus flink besparen door onder de douche te stappen én dus geen bad te nemen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.