Selfies: het woord is inmiddels een begrip geworden. Het staat zelfs in het woordenboek. Je maakt met je smartphone een foto van jezelf. Je hebt het vast zelf ook weleens gedaan: met een uitgestrekte arm een foto van jezelf maken met behulp van je telefoon.Dat klinkt natuurlijk allemaal erg onschuldig, maar zo onschuldig is het helemaal niet. Het blijkt namelijk niet goed voor je gezondheid te zijn. Vooral middelbare scholieren maken graag selfies. Zij kruipen met z’n allen tegen elkaar aan om een plaatje te schieten. De foto wordt vervolgens op Snapchat, Instagram of Facebook geplaatst. Dat dicht tegen elkaar aankruipen is nou net hetgeen wat niet goed voor je is. Daarmee loop je namelijk risico op hoofdluis.

Voor een selfie staan mensen dicht op elkaar. Dat is ook nodig, want anders past niet iedereen op de foto. Je arm is immers niet oneindig lang! De hoofden worden tegen elkaar aangedrukt en dus komen de haren met elkaar in contact.

Hoofdluis is dol op haren en kan daardoor overspringen van persoon naar persoon. Het is een kleine sprong voor de hoofdluis als mensen zo dicht op elkaar staan. Normaalgesproken kampten alleen basisscholen met het hoofdluisprobleem, maar inmiddels is het ook een probleem op de middelbare school.

Het is dus belangrijk dat je je kinderen hier goed over inlicht. Wees voorzichtig met het maken van selfies en voorkom hoofdluis!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.