Een snoepmerk heeft niet voor niets de slogan: ‘je bent jezelf niet als je trekt hebt’. Een hongergevoel kan je persoonlijkheid namelijk wel degelijk veranderen. Hoe kan het nu eigenlijk dat een hongergevoel ons boos maakt? Als we honger hebben kunnen we soms net op een baby lijken!Lichamelijke ongemakken

Net als baby’s kunnen wij ook chagrijnig worden als we trek hebben. Als we daarentegen weer gegeten hebben worden we weer vrolijk. Wat gebeurt er als volwassene als je trek hebt? Je bent dan een soort volwassene baby! Je hebt een onprettig gevoel en we kunnen ons minder goed concentreren. Soms ervaar je ook lichamelijke ongemakken, waaronder duizelingen en hoofdpijn. In feite is het niet eens de honger die ons chagrijnig maakt: het zijn de lichamelijke effecten die vooral erg vervelend zijn.

Partner

Als dit nog niet erg genoeg is, doen we ook nog eens een stuk minder aardig tegen onze partners. Om de emoties te reguleren hebben we daarom brandstof nodig. Die brandstof halen we uit eten. Je zult je vooral afreageren op de mensen om je heen. Je beste vrienden of je partner zullen dus het slachtoffer worden van jouw hongerbuien. Als je niet zo gevoelig bent voor eten zal je ook minder gevoelig zijn voor een hongergevoel. Niet iedereen wordt dus chagrijnig als zij trek hebben.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.