In de wintermaanden gaan we liever niet naar buiten. Het kost vaak ook meer moeite om naar de sportschool te gaan omdat je simpelweg liever in bed blijft. Hier kun je lekker de leukste series op Netflix kijken en je kunt dan ook vooral lekker niks doen. Toch verbrand je in de winter meer calorieën en loont het dus om te gaan sporten. Hoe zit dat nu eigenlijk precies?Meer calorieën

Hardlopen in de wintermaanden: je moet het maar kunnen. Niet veel mensen kiezen ervoor om de hardloopschoenen aan te trekken en een stukje te gaan lopen. Vaak blijf je liever onder je dekentje op de bank. Netflix heeft immers een enorm aanbod én niemand ziet of jij een kilootje aankomt. Toch loont het wel erg om naar buiten te gaan tijdens deze koudere maanden. Als je in koude temperaturen sport, in de buitenlucht, verbrand je namelijk meer calorieën dan wanneer je sport in de warmere temperaturen.

Sporten

Uit onderzoek van de Universiteit van Albanië is gebleken dat sporten in koude temperaturen effectiever is. Je lichaam moet namelijk extra zijn best doen om op temperatuur te blijven. Je verbrandt daardoor simpelweg meer calorieën in de koudere maanden. Een dichte sportschool is dus geen excuus meer: je kunt gewoon je hardloopschoenen aantrekken. Het is misschien even doorbijten, maar als je eenmaal aan het rennen bent valt het allemaal best wel mee.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.