Het is echt allesbehalve lekker: sinaasappelsap na het tandenpoetsen. Je sapje is namelijk ontzettend bitter en het is simpelweg niet lekker. Het is haast te moeilijk om te omschrijven hoe het smaakt.Dat geldt niet alleen voor sinaasappelsap, maar ook voor andere citrusvruchten. Hoe kan het eigenlijk dat dit juist zo smerig smaakt?

Zodra er voedsel op je tong belandt, zullen je smaakpapillen aan het werk gaan. Je smaakpapillen hebben allerlei verschillende ontvangers die smaak kunnen waarnemen. Daardoor weten je hersenen of iets lekker of niet lekker is.

Op het moment dat je eerst je tanden hebt gepoetst, en vervolgens sinaasappelsap drinkt, raken je hersenen in de war. Er worden namelijk twee totaal verschillende soorten middelen met elkaar in verband gebracht. In tandpasta zit namelijk een zeepachtig schuim. Dit zorgt ervoor dat je het de zoete ontvanger verstoort. Je kunt dan alleen nog maar bitter en zuurheid waarnemen. De stof zorgt er bovendien ook nog eens voor dat de smaak nog bitterder wordt.

Hoe kun je het voorkomen? Daar hebben we maar een simpel antwoord op: je drinkt simpelweg geen sappen na het tandenpoetsen. Na een uurtje is het zeepachtig schuim volledig verdwenen en vanaf dan kun je wel weer een sapje nuttigen.

Wist jij dit al? Deel dit artikel op social media met vrienden en familie en stel hen hier ook van op de hoogte.