Stress is niet onze beste vriend. Je bent dan geneigd om chocolade of snoep te eten. Dat is niet echt gezond en bovendien is het ook niet goed voor je figuur. Als je last hebt van stress kun je echter wel veel gaan eten. Dat zijn vaak niet de gezonde dingen in het leven. Hoe komt het eigenlijk dat we graag grijpen naar chocolade en snoep op de momenten dat we stress hebben? Je leest het in dit artikel.Overlevingsstand

Vrijwel iedereen heeft weleens last van stress. Als de stress in je lichaam schiet, schiet je lichaam in de ‘overlevingsstand’. Dat gebeurt niet alleen in levensbedreigende situaties, maar ook in situaties wanneer je nerveus bent. Je kunt dus ook in de stress raken voor een tentamen waar je niet voor hebt geleerd of voor een sollicitatiegesprek. De een begint dan bijzonder veel te eten, terwijl de ander juist geen hap door zijn of haar keel kan krijgen. Je lichaam maakt meet adrenaline en cortistol aan. Die twee hormonen zorgen ervoor dat je chocolade en snoep wilt eten!

Hormonen

Door deze twee hormonen raak je extra gefocust. De hormonen spreken de suikervoorraad in je lichaam aan om extra energie te krijgen. Dat zorgt voor een bloedsuikerpiek. Als je bloedsuiker stijgt kan het nadien natuurlijk alleen maar dalen. Dit noemt men de sugar rush. Je wilt dan allerlei lekkers eten, waaronder chocolade en snoep. Je kunt er dan geen genoeg van krijgen én dan kun je deze hormonen daarvoor de schuld geven.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.