Er zijn ontzettend veel vrouwen die maar al te graag ietwat langer haar willen. Ook al is het maar een beetje, het is natuurlijk wel zo fijn om een mooie volle bos te hebben. Bij sommige vrouwen lukt het echter niet helemaal.Soms hoor je weleens dat je haar sneller gaat groeien, als je het vaker knipt. Is dat echter wel zo? Het antwoord op deze vraag: nee, dat klopt niet. Het maakt namelijk niet uit wat je van de puntjes afknipt. Dat heeft geen invloed op hoe snel het weer verder groeit op je hoofdhuid.

Het lijkt echter wel sneller te groeien, als je het vaker knipt. Dat heeft ermee te maken dat je haar aan de onderkant sneller afbreekt (omdat het gespleten is). Indien je coupe regelmatig laat bijknippen, zorgt het voor dat het niet afbreekt. Daarmee zie je ook weer duidelijker haargroei.

Als je vaak naar de kapper gaat, draagt het dus niet bij aan een snellere haargroei. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet meer naar de kapper hoeft! Alles even lekker laten bijpunten is natuurlijk nooit onverstandig.

Wist jij dit al? Vergeet dit artikel niet te delen op social media met je vriendinnen!