Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat een koude douche in de ochtenduren goed voor je is. Het zou je een enorme energieboost geven. Toch is een koude douche in de vroege ochtenduren niet bepaald prettig. Een energieboost kan je bovendien toch ook wel krijgen van een kopje koffie? Is zo’n koude douche dus wel echt nodig en werkt het ook wel echt? Er is nu dan eindelijk onderzoek naar gedaan.Onderzoek

Uit recent Nederlands onderzoek, welke gepubliceerd is in het tijdschrift PLOS, is gebleken dat een koude douche je niet gezonder maakt. Wel is gebleken dat een koude douche je een energieboost geeft. Aan het onderzoek deden 3.000 deelnemers mee. Zij werden onderverdeeld in vier groepen. De eerste groep douchte normaal, de tweede, derde en vierde groep begonnen met een warme douche en kregen vervolgens 30, 60 en 90 seconden koud water over zich heen.

Gezonder

Uit de onderzoeksresultaten bleek dat de kans op een verkoudheid of griep niet kleiner of groter is wanneer je een koude douche neemt. Een derde van de proefpersonen voelden zich echter wel alerter vanwege de koude douche. Verscheidene mensen kregen wel last van koude handen en voeten. Hun levenskwaliteit was echter wel verbeterd. Diverse mensen waren dusdanig positief over het onderzoek dat zij na twee maanden nog steeds een koude douche namen in de ochtenduren.

Vind jij dit ook een interessant onderzoek? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.