Wil jij je kerstverlichting zo snel mogelijk ophangen als het buiten ook maar een beetje donker wordt? Dan hebben we goed nieuws voor je: psychologen geven aan dat dit je gelukkiger maakt. Je hoeft er dus niet mee te wachten.Neurologische verandering

Psychologe Deborah Serani vertelde aan Today dat dit zorgt voor een neurologische verandering in je brein. Je wordt er gelukkiger van. Ze geeft ook aan dat dit je zintuigen kan prikkelen. Een verandering doormaken kan goed voor je zijn. Je merkt wel aan jezelf of dit positief of negatief is. Een kerstboom versieren zal een flinke boost geven aan dopamine. Je zult je daardoor goed gaan voelen.

Nostalgie

Ook is er een nostalgische factor die meespeelt. Veel mensen beschouwen de kerst als een magische, onschuldige en vooral ook blije tijd. Ook wakkeren de lichtjes en kleurtjes onze gelukshormonen aan.

Nieuwe traditie

Word jij niet zo gelukkig van de kerst? Dan kan je, volgens geluksexpert Elizabeth Lombardo, ook kiezen voor een andere traditie. Ga bijvoorbeeld op reis of ga een film bekijken met het gezin. Ook vrijwilligerswerk kan soms erg rustgevend zijn. Je creëert zodoende een nieuwe verbinding en je zult kerst associëren met leukere herinneringen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.