Het is niet altijd even prettig om in de lift te staan. Je bent misschien niet bang dat de lift neerstort, maar het is gewoon niet prettig omdat het zo ongemakkelijk is. Ook buiten de lift sta je soms al naast mensen, waardoor je weet dat het ongemakkelijk gaat worden. Waarom voel je je eigenlijk zo? Professor Babette Renneberg weet het antwoord.Kleine ruimte

Het zijn niet de onbekende mensen die het ongemakkelijk maken. Hetgeen wat het ongemakkelijk maakt is dat je in een kleine ruimte staat met onbekende mensen. Je staat vaak dicht op elkaar, terwijl je elkaar helemaal niet kent. Dat gevoel bekruipt je en buiten de lift voel je je niet zo.

Geen controle

Bovendien heb je op dat moment ook nog eens geen controle. Je kunt niet zien wat de lift doet en hoe de lift het doet. Je moet je overgeven aan iets waarvan je maar moet hopen dat ‘ie je naar de juiste verdieping brengt. Ook dit kan onbewust meespelen bij het ongemak.

Het is dus een combinatie van twee factoren dat het ongemakkelijk maakt. Heb jij hier ook weleens last van? Vergeet dit artikel niet te delen op social media met vrienden en familie en start de discussie!