Als de dagen weer korter worden en als het buiten weer kouder wordt, zitten we steeds vaker binnen. Als we binnen zitten, heb je sneller een vitamine D-tekort. Gelukkig zijn de symptomen goed te herkennen en kun je er per direct iets aan doen.Symptomen

Ben je misselijk, ziek en voel je een beetje zwakjes aan? Dan kan het zijn dat je last hebt van een vitamine D-tekort. Gelukkig kun je dit gemakkelijk voorkomen.

Naar buitengaan

Gedurende de wintermaanden liggen vele van ons het liefst onder een dekentje op de bank of in bed. Buiten komen met dit afschuwelijke weer is niet erg prettig. Echter is wel ontzettend belangrijk om iedere dag minimaal 15 minuten buiten te te zijn. Dat zorgt al voor voldoende vitamine D.

Gezondheidsvoordelen

Vitamine D heeft een belangrijke functie voor ons lichaam. Zo hebben we de vitamine onder andere nodig voor stevige tanden en botten. Ook zorgt het voor beperkte botontkalking en tevens vermindert het de kans op osteoporose. Het is bewezen dat vitamine D de kans op luchtweginfecties aanzienlijk laat dalen. Tot slot versterkt het ook onze spieren.

Vitamine D-tekort voorkomen

Natuurlijk je wil je een vitamine D-tekort ten alle tijden voorkomen. Zonlicht zorgt ervoor dat je lichaam dit automatisch aanmaakt. Gedurende wintermaanden is er echter veel minder zon. Om die reden is het belangrijk om supplementen te nemen gedurende de wintermaanden. Daarnaast kun je het ook uit voeding halen, bijvoorbeeld uit vette vis. Iedere vrijdag een vette vis is dan ook aan te raden.

Merk je echt dat je een tekort hebt? Kies dan zeker voor de supplementen. Je kunt deze kopen bij de Kruidvat.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.